Briošky s rozinkami

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

1,5 dl mléka
1 vejce
6 lžic oleje
6 lžíc cukru
1/4 lžičky mletého zázvoru
1/2 lžičky muškátového květu
1/4 lžičky soli
480 g hladké mouky
20 g droždí
hrst rozinek
Na potření:
1 vejce
1 lžíce mléka
cukr krystal

Postup přípravy receptu

  1. Všetky ingrediencie dáme v uvedenom poradí do pekárne a zapneme rogram: Príprava cesta.

  2. Vykysnuté cesto vyberieme, odoberáme z neho kúsky a tvarujeme okrúhle briošky s priemerom asi 4 cm. Necháme 45 minút kysnúť.

  3. Briošky potrieme vajíčkom rozšľahaným s mliekom a posypeme cukrom.

  4. Pečieme pri teplote 170 °C asi 10 – 15 minút, kým nie sú upečené.

  5. Briošky podávame ajo raňajkové pečivo s maslom alebo džemom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!