Brambory zapečené se zelím, klobásou a sýrem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

asi 5-6 brambor
asi 350 g kysaného zelí
2 pikantní klobásy
100 g goudy
1 cibule
1 šlehačka
sůl
pepř
máslo na vymazání zapékacích misek

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme 2 misky, které vymažeme máslem. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, na dno misek položíme vrstvu brambor, osolíme je a opepříme.

  2. Kysané zelí vymačkáme, nakrájíme a promícháme s nakrájenou cibulí. Na brambory rozložíme zelí, pak poklademe kolečky klobásy, na ně opět vrstvu brambor, které opět osolíme a opepříme, zalijeme šlehačkou (do každé misky 1/2 šlehačky), posypeme strouhaným sýrem a zapečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!