Brambory v sýrové omáčce v PH

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

cca 600 g brambor
1 velká cibule
cca 6 lžic vody
sůl
pepř
mletý kmín
trošku oleje
Omáčka:
200 ml smetany ke šlehání
100 ml mléka
1 Hermelín
80-100 g Goudy

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky, cibuli na proužky. Osolíme je a posypeme kmínem. Zakápneme olejem a promícháme je i s cibulí. Dáme je hrnce a přidáme vodu. Hrnec zapneme na 2. stupeň na 3 hodiny. Občas (zbytečně hrnec neotvíráme) promícháme.

  2. Smetanu zředíme mlékem, lehce ohřejeme a přidáme sýry nakrájené na kousky. Půl hodiny před koncem by už měly být brambory téměř měkké. Vlijeme smetanu se sýry a dovaříme. Omáčka zhoustne, bude-li se zdát řídká, bude postupně houstnout. A naopak bude-li hustá, zředíme trochu mlékem.

  3. Nakonec vše dochutíme případně solí a pepřem. Hned podáváme s vařeným vejcem nebo jen tak.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!