Brambory se žampionem z papiňáku
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 3 malé brambory (nakrájené na 0,5 cm plátky)slaniny
- 1 velký žampion nebo 2 menší nakrájený na 1 cm plátky
- 1 velká cibule nakrájená na tenké půlměsíčky
- 3 větší stroužky česneku nakrájené na tenké plátky
- 1 silnější plátek gazdovské slaniny nebo jiné slaniny (nakrájený na drobné kostičky)
- 1 lžička oleje
- 1/4 lžičky celého kmínu
- sůl
Postup Brambory se žampionem z papiňáku
Postup přípravy receptu
-
Všechnu zeleninu oloupeme a nakrájíme.
V papiňáku (tlakovém hrnci) rozehřejeme olej a dáme na 3minutky osmahnout slaninu společně s kmínem.
Poté přidáme cibuli, česnek a žampion a restujeme další 3 minuty.
Nakonec přidáme plátky brambor, osolíme, promícháme a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Až začne hrnec syčet, ubereme plamen na minimum a vaříme 5 minut.
Vypneme sporák a přibližně po 3minutách, kdy se uvolní tlaková pojistka hrnec otevřeme.Brambory podáváme s různými zeleninovými saláty.