Brambory se žampionem z papiňáku

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

3 malé brambory (nakrájené na 0,5 cm plátky)slaniny
1 velký žampion nebo 2 menší nakrájený na 1 cm plátky
1 velká cibule nakrájená na tenké půlměsíčky
3 větší stroužky česneku nakrájené na tenké plátky
1 silnější plátek gazdovské slaniny nebo jiné slaniny (nakrájený na drobné kostičky)
1 lžička oleje
1/4 lžičky celého kmínu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu zeleninu oloupeme a nakrájíme.

  2. V papiňáku (tlakovém hrnci) rozehřejeme olej a dáme na 3minutky osmahnout slaninu společně s kmínem.

  3. Poté přidáme cibuli, česnek a žampion a restujeme další 3 minuty.

  4. Nakonec přidáme plátky brambor, osolíme, promícháme a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Až začne hrnec syčet, ubereme plamen na minimum a vaříme 5 minut.

  5. Vypneme sporák a přibližně po 3minutách, kdy se uvolní tlaková pojistka hrnec otevřeme.Brambory podáváme s různými zeleninovými saláty.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!