Brambory se špekáčky na pivu

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

8 velkých brambor s pěknou slupkou
4 špekáčky
400 ml černého piva
4 lžíce kečupu
6 stroužků česneku
3 lžíce provensálského koření
2 lžíce grilovacího koření
1 lžička soli

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme 200 ml piva, kečup, prolisovaný česnek, provensálské bylinky, grilovací koření a sůl.

  2. Brambory omyjeme, nakrájíme na půlměsíčky (rozkrojíme podélně napůl a potom na třetiny), špekáčky nakrájíme stejným způsobem. Brambory a špekáčky dáme do zapékací misky a zalijeme připravenou zálivkou. Dobře promícháme a vložíme do maximálně vyhřáté trouby.

  3. Po cca 20 minutách zalijeme zbývajícími 200 ml piva, promícháme a za občasného prohození pečeme celkově hodinu a čtvrt. Za dobu pečení se zálivka vsákne do brambor a zbude jen hustá omáčka. Na talíři sypeme jemně nakrájenými proužky cibule.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!