Brambory s rukolou, hráškem a nivou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

2 až 3 kusy větších brambor
hrst čerstvé rukoly
asi 100 g mraženého hrášku
1 až 2 lžíce olivového oleje
trochu hroznového vína
asi 100 g Nivy, nebo jakýkoliv typ plesnivého sýru
sůl
pepř
červená paprika
Na dresing:
1 kelímek bílého jogurtu
šťáva z 1/2 citrónu
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory ve slupce si uvaříme do poloměkka a neloupeme.

  2. Pak je překrojíme podélně na poloviny, vydlabeme a plníme hráškem a rukolou, které si na jedné lžíci olivového oleje mírně orestujeme.

  3. Plníme jednu půlku brambor.

  4. Na hrášek s rukolou ještě přidáme kousky nivy a půlky hroznového vína, osolíme a brambory uzavřeme druhou polovinou.

  5. Osolíme a zakápneme ještě olivovým olejem a dáme péct asi na 20 minut na 200°C.

  6. Mezitím si připravíme dresing z bílého jogurtu a šťávy z citronu, který také mírně osolíme a opepříme a k upečeným bramborám servírujeme na půlce červené papriky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!