Brambory s rukolou, hráškem a nivou
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 2 až 3 kusy větších brambor
- hrst čerstvé rukoly
- asi 100 g mraženého hrášku
- 1 až 2 lžíce olivového oleje
- trochu hroznového vína
- asi 100 g Nivy, nebo jakýkoliv typ plesnivého sýru
- sůl
- pepř
- červená paprika
- Na dresing:
- 1 kelímek bílého jogurtu
- šťáva z 1/2 citrónu
- sůl
- pepř
Postup Brambory s rukolou, hráškem a nivou
Postup přípravy receptu
-
Brambory ve slupce si uvaříme do poloměkka a neloupeme.
Pak je překrojíme podélně na poloviny, vydlabeme a plníme hráškem a rukolou, které si na jedné lžíci olivového oleje mírně orestujeme.
Plníme jednu půlku brambor.
Na hrášek s rukolou ještě přidáme kousky nivy a půlky hroznového vína, osolíme a brambory uzavřeme druhou polovinou.
Osolíme a zakápneme ještě olivovým olejem a dáme péct asi na 20 minut na 200°C.
Mezitím si připravíme dresing z bílého jogurtu a šťávy z citronu, který také mírně osolíme a opepříme a k upečeným bramborám servírujeme na půlce červené papriky.