Brambory Papas arugadas Gran Canaria

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

malé brambory
sůl
Omáčka Mojo Rojo:
červená paprika
rajčata
česnek
cibule
chilli paprička
olivový olej
drcený nebo mletý kmín
trochu vody

Postup přípravy receptu

  1. Vybereme malé brambory, umyjeme je a ve slupce uvaříme v hodně osolené vodě. Hotové podáváme s červenou omáčkou MOJO ROJO.

  2. Obyvatelé Kanárských ostrovů ji připravují tak, že v dřevěném hmoždíři postupně roztlučou a rozetřou na kousky nakrájenou červenou papriku, rajčata, česnek, cibuli, chilli papričku, olivový olej, kmín a trochu vody.

  3. My můžeme suroviny umixovat. Omáčku je třeba ochutnávat během mixování a dochutit přidáním některé ze surovin, solí apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!