Brambory na loupačku

Recepty, Přílohy

Suroviny

1,2 kg stejně velkých brambor (pevných, nerozvařivých)
sůl
co k tomu
500 g tvarohu
5-7 lžic mléka
pepř
150 g másla
svazek pažitky (nebo i jiných bylinek)
kousek křenu

Postup přípravy receptu

  1. Brambory pořádně omyjeme aby byla slupka čistá.

  2. Dáme je do hrnce a zalijeme vodou, tak aby byly těsně pod hladinou, přidáme lžičku soli.

  3. Přikryté vaříme na mírném ohni cca 30 minut. Občas vidličkou nebo špejlí zkusíme jestli jsou hotové-měkké.

  4. Zatím co se brambory vaří, smícháme tvaroh s mlékem, pepřem a solí.

  5. Přidáme omyté a nasekané bylinky.

  6. Křen oloupeme a nastrouháme na hrubo.

  7. Brambory podáváme s máslem, tvarohem a křenem zvlášť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!