Brambory na loupačku
Recepty, PřílohySuroviny
- 1,2 kg stejně velkých brambor (pevných, nerozvařivých)
- sůl
- co k tomu
- 500 g tvarohu
- 5-7 lžic mléka
- pepř
- 150 g másla
- svazek pažitky (nebo i jiných bylinek)
- kousek křenu
Postup Brambory na loupačku
Postup přípravy receptu
-
Brambory pořádně omyjeme aby byla slupka čistá.
Dáme je do hrnce a zalijeme vodou, tak aby byly těsně pod hladinou, přidáme lžičku soli.
Přikryté vaříme na mírném ohni cca 30 minut. Občas vidličkou nebo špejlí zkusíme jestli jsou hotové-měkké.
Zatím co se brambory vaří, smícháme tvaroh s mlékem, pepřem a solí.
Přidáme omyté a nasekané bylinky.
Křen oloupeme a nastrouháme na hrubo.
Brambory podáváme s máslem, tvarohem a křenem zvlášť.