Bramborový salát z čerstvé zeleniny

Recepty, Saláty

Suroviny

5 uvařených brambor ve slupce
2 mrkve
čtvrtka celeru
1 petržel
4 kyselé okurky
majonéza
sůl
pepř
ocet
půlka cibule
plnotučná hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Začneme tím, že dáme uvařit brambory ve slupce. Až budou brambory uvařené a vychladlé, oloupeme je a nakrájíme na malé kostičky.

  2. Mrkev oloupeme, stejně tak petržel a celer poté nakrájíme na malé kostičky a dáme do hrnce s osolenou vodou a lžící octu. Vaříme cca 30 min. Mezitím nakrájíme kyselé okurky taktéž na malé kostičky a cibuli na jemno.

  3. Až budeme mít zeleninu uvařenou, scedíme jí a necháme chvilku okapat, poté všechnu nakrájenou a uvařenou zeleninu přidáme k bramborům. Přidáme sůl a pepř, trošku láku z okurek, majonézu, jednu lžičku hořčice a promícháme. Hotový salát dámě odležet do ledničky. A poté podáváme jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!