Bramborový salát se zeleninou II.

Recepty, Saláty

Suroviny

4-5 menších brambor
1 sladkokyselá okurka + 2 lžíce láku
1 červená cibule
8 - 10 cm na kolečka krájeného pórku
2 ks řapíkatého celeru
3-5 listů čínského zelí
3 vejce natvrdo
1 červená a1 žlutá paprika
lžíce plnotučné hořčice
sůl a pepř podle chuti
100 ml tatarské omáčky
2 zelené naťové cibulky

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené a oloupané vychladlé brambory protlačíme mřížkou na br. salát do mísy. Okurku a cibuli nakrájíme na kostičky. Řapíkatý celer očistíme a odstraníme z něj vlákna, nakrájíme na tenké plátky. Oprané listy čínského zelí složíme na sebe, podélně krájíme na 1 cm proužky a ty napříč nakrájíme na menší kousky. Obě papriky nakrájíme na menší čtverečky. Vše přidáváme do mísy k bramborám.

  2. Osolíme, opepříme, přidáme hořčici, lák z okurek, tatarskou omáčku a vše dobře zamícháme. Zálivka by měla být dosti řídká a nemělo by jí být mnoho. Do salátu můžeme přidat i nasekanou zelenou jarní cibulku. Salát můžeme ozdobit dílky vajíčka a dílky rajčete, nebo vajíčka pokrájíme na větší kousky a do už zamíchaného salátu přidat a zamíchat jako poslední.

  3. Salát lze ještě vylepšit na kostičky pokrájenou uzeninou (šunka, libová anglická apod.), ale já to nedávám, mně chutná hlavně ta křupavá křehká zelenina, ale to už musí každý přidat nebo nepřidat podle sebe, zrovna tak, jako krájení zeleniny na jemnější nebo robustnější kousky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!