Bramborový salát po indicku

Recepty, Saláty

Suroviny

500 g brambor
200 g pórku
1 bílá paprika
2 rajčata
1 cibule
300 g jogurtu
100 g zakysané smetany
šťáva z 1 citrónu
1/2 lžičky mletého kmínu
sůl
pepř
2 stroužky česneku
1/2 svazku petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a narežeme na kocky. Pridáme na kocôčky narezané paradajky a papriku, cibuľu narezanú na plátky. Pór narežeme na tenučké kolieska. Všetko premiešame.

  2. Jogurt rozšľaháme so smotanou a citr.šťavou. Prelisujeme cesnak, nasekáme vňať, osolíme, okoreníme.

  3. Pridáme na suchej panvici opraženú rascu (pozor, vyskakuje). Omáčkou prelejeme šalát, premiešame a necháme odležať.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!