Bramborový salát po indicku
Recepty, SalátySuroviny
- 500 g brambor
- 200 g pórku
- 1 bílá paprika
- 2 rajčata
- 1 cibule
- 300 g jogurtu
- 100 g zakysané smetany
- šťáva z 1 citrónu
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- sůl
- pepř
- 2 stroužky česneku
- 1/2 svazku petrželky
Postup Bramborový salát po indicku
Postup přípravy receptu
-
Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a narežeme na kocky. Pridáme na kocôčky narezané paradajky a papriku, cibuľu narezanú na plátky. Pór narežeme na tenučké kolieska. Všetko premiešame.
Jogurt rozšľaháme so smotanou a citr.šťavou. Prelisujeme cesnak, nasekáme vňať, osolíme, okoreníme.
Pridáme na suchej panvici opraženú rascu (pozor, vyskakuje). Omáčkou prelejeme šalát, premiešame a necháme odležať.