Bramborový salát, jak se dělá u nás a smažená treska

Recepty, Ryby

Suroviny

Salát:
1.5 kg brambor
1 velká cibule
½ menšího celeru
2 mrkve
hrst hrášku
½ sklenice nakládaných okurek
1 menší sklenici majonéza Hellmanns
5 vajec
sůl
ocet
cukr
Ryba:
porce tresky či jiné ryby
vejce
mouka polohrubá
strouhanka
sůl
pepř bílý
olej
citron

Postup přípravy receptu

  1. Brambory umyjeme a dáme vařit, cibuli a okurky nakrájíme na drobno, celer a mrkev očistíme, mrkev podél rozkrojíme, celer nakrájíme na plátky a vejce uvaříme na tvrdo.

  2. Celer a mrkev uvaříme v osolené vodě do měkka a nakrájíme na drobné kostičky.

  3. Cibuli dáme vařit do cca 2 dl vody, přidáme sůl, cukr, ocet (množství záleží na chuti, zda chceme kyselejší, či sladší zálivku, já během vaření ochutnávám a i několikrát přidávám to či ono, až je chuť zálivky, jak já chci). Vaříme, až se voda zredukuje na polovinu a hustotou připomíná sirup. Necháme částečně vychladnout.

  4. Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, osolíme, přelijeme cibulovou zálivkou, přidáme pokrájené okurky, mrkev, celer, hrášek, majonézu, vše promícháme. Nakonec opatrně přidáme pokrájené vejce.

  5. Tresku opláchneme, ubrouskem osušíme, osolíme, lehce opepříme, obalíme v trojobale (mouka, vejce, strouhanka) a usmažíme.

  6. Servírujeme zdobené okurkou nebo něčím zeleným a rybu kouskem citronu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!