Bramborový koláč francouzský
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 1 kg brambor
- 150 g eidam
- 150 g uzený sýr (eidam)
- 250 g točeného salámu
- 1 pikantní klobása
- 200 g slanina
- 30 g másla
- 3 lžičky oleje
- 1 velká cibule
- česnek
- mletý bílý pepř
- sůl
Postup Bramborový koláč francouzský
Postup přípravy receptu
-
Syrové, oloupané a umyté brambory nastrouháme na tenké plátky na okurkovém struhadle a dáme vysušit.
Uzeniny nakrájíme na kostičky a promícháme se sýrem, který nastrouháme nahrubo.
Cibuli nakrájíme an tenké plátky, česnek také na plátky.
Zapékací mísu vymastíme máslem, pokapeme olejem, prosolíme a na dno úhledně naskládáme nahusto vrstvu brambor.
Přidáme mix uzenin se sýrem, cibuli, česnek, osolíme a klademe další hustou vrstvu brambor a střídáme s uzeninami, cibulí a s česnekem. každou vrstvu brambor osolíme a opepříme.
Poslední vrstvu musí tvořit brambory.
Navrch dáme plátek másla a zakryté pečeme v troubě asi 45 minut na 200°C. Poté odkryjeme víko a pečeme asi 20-30 minut při 170°C aby se všechna voda odpařila.