Bramborový gulášek
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 2-3 velké cibule
- 500 g točeného párku
- 6-7 brambor
- česnek
- mouka
- voda
- sůl
- pepř
- červená paprika
- majoránka
Postup Bramborový gulášek
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme nahrubo a dáme ji restovat na rozpálený olej. Až bude cibule dozlatova orestovaná, přidáme nakrájený párek a po chvíli i brambory. Zalijeme vodou a přidáme masový bujon.
Vaříme pod pokličkou a ochutíme červenou paprikou, majoránkou. Také guláš osolíme a opepříme. Až jsou brambory měkké, tak guláš zahustíme moukou a vodou (mouku s vodou si promícháme v misce metličkou a vlijeme do vroucího guláše) mícháme, až cítíme, jak guláš houstne. Podáváme s chlebem.