Bramborový chléb

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

Suroviny na preferment:
150 ml vody
150 g pšeničné chlebové mouky
1-2 g droždí
Dále je potřeba:
80 g strouhaných vařených brambor (strouhám i se slupkou)
100 g bílého jogurtu
100 ml vody
2 lžičky kmínu
2 lžičky soli
lžíce oleje
lžička cukru
160 g žitné chlebové mouky
220 g hladké mouky
6-7 g droždí

Postup přípravy receptu

  1. Vykvašený preferment a všechny ostatní suroviny promícháme a vypracujeme těsto (lze použít i pekárnu a program těsto, ruční práce je ale lepší).

  2. Z vykynutého těsta uděláme bochník, omoučíme ho a dáme kynout do moukou vysypané ošatky.

  3. Po nakynutí opatrně vykulíme na plech s pečící fólií a upečeme (230°C/15 minut, 200°C/asi 30minut).

  4. (Když není ošatka, rovnou se udělá bochník a položí na plech vyložený pečícím papírem a nechá kynout na plechu a pak jen šup do trouby. Potírám octovou vodou)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!