Bramborový chléb
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- Suroviny na preferment:
- 150 ml vody
- 150 g pšeničné chlebové mouky
- 1-2 g droždí
- Dále je potřeba:
- 80 g strouhaných vařených brambor (strouhám i se slupkou)
- 100 g bílého jogurtu
- 100 ml vody
- 2 lžičky kmínu
- 2 lžičky soli
- lžíce oleje
- lžička cukru
- 160 g žitné chlebové mouky
- 220 g hladké mouky
- 6-7 g droždí
Postup Bramborový chléb
Postup přípravy receptu
-
Vykvašený preferment a všechny ostatní suroviny promícháme a vypracujeme těsto (lze použít i pekárnu a program těsto, ruční práce je ale lepší).
Z vykynutého těsta uděláme bochník, omoučíme ho a dáme kynout do moukou vysypané ošatky.
Po nakynutí opatrně vykulíme na plech s pečící fólií a upečeme (230°C/15 minut, 200°C/asi 30minut).
(Když není ošatka, rovnou se udělá bochník a položí na plech vyložený pečícím papírem a nechá kynout na plechu a pak jen šup do trouby. Potírám octovou vodou)