Bramborovo - tuřínový nákyp

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

80 ml sójového mléka
zhruba 1 půlka cibule
sušený česnek
sušená paprika
kmín
pepř
anýz
kari
himalájská sůl (růžová, ve zdravých výživách)
2 vejce
3 plátky uzeného masa (množství dle chuti, já použila domácí)
600 g brambor
100 g tuřínu
190 g špaldové mouky
2 lžičky Solamylu

Postup přípravy receptu

  1. Recept jsem dostala od kamaráda, v originále je tuřín strouhaný nahrubo a nevařený. Mě se po zakoupení zdál dost tvrdý, tak jsem jej uvařila.

  2. Syrový chutná podobně jak kedlubna například, uvařený mi připomínal konzistencí brambory a chutí mdlejší brambory.

  3. Den před pečením si uvařím brambory a tuřín. Tuřín po uvaření v podstatě vypadá jako brambory, chutná více či méně podobně, je jakoby mdlejší, používá se i jako dietní fitness náhrada brambor.

  4. Nakrájím si domácí uzené na menší kostičky. Mléko si smíchám s vejci. Mouku smíchám se solamylem.

  5. Brambory, cibuli i tuřín nastrouhám na jemném struhadle, přidám veškeré koření, nakrájené uzené maso, mléko s vejci a nakonec vmíchám mouku se solamylem.

  6. Těsto smíchám a naliji do formy. Pekla jsem jej na 190 °C cca 40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!