Bramborovo-ředkvičkový salát

Recepty, Saláty

Suroviny

10 brambor uvařených den předem
1 malá cibule
1 svazek ředkviček
2 stroužky česneku
1 lžíce hořčice
1 lžička oregana
svazeček petrželky
svazeček pažitky
3 rovné lžíce kysané smetany
3 vrchovaté lžíce majonézy -já si udělala domácí
1-2 lžíce citronové šťávy
pepř podle chuti
štipec cukru
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené brambory den předem si oloupeme, nakrájíme na čtvrtinové plátky a prosolíme.

  2. Ředkvičky si omyjeme a nakrájíme na poloviční plátky, dál nadrobno krájenou cibuli, prolisovaný česnek, pažitku a petržel si nasekáme nadrobno, posypeme oregánem a cukrem, dáme hořčici.

  3. Pocákneme olejem a všechno pěkně promícháme.

  4. Nakonec si přidáme zakysanou smetanu s majonézou, znovu promícháme, dosolíme a opepříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!