Bramborovo-ředkvičkový krém s krutonky
Recepty, PolévkySuroviny
- 5 větších brambor
- svazek ředkviček
- 1 l drůbežího vývaru
- 100 ml smetany
- bílý pepř
- sůl
- petrželka
- Krutonky:
- 4 krajíce toustového chleba
- olej
Postup Bramborovo-ředkvičkový krém s krutonky
Postup přípravy receptu
-
Vývar přivedem k varu, vložíme oloupané a na kostičky pokrájené brambory a nakrájené ředkvičky. 2 ředkvičky nakrájíme na jemné plátky a dáme stranou na ozdobu.
Uvaříme doměkka, necháme trochu zchladnout a rozmixujeme.
Na závěr zjemníme smetanou, dochutíme solí, pepřem a na talíři ozdobíme petrželkou a jemnými plátky ředkviček. Servírujeme s krutonky.