Bramborovo-ředkvičkový krém s krutonky

Recepty, Polévky

Suroviny

5 větších brambor
svazek ředkviček
1 l drůbežího vývaru
100 ml smetany
bílý pepř
sůl
petrželka
Krutonky:
4 krajíce toustového chleba
olej

Postup přípravy receptu

  1. Vývar přivedem k varu, vložíme oloupané a na kostičky pokrájené brambory a nakrájené ředkvičky. 2 ředkvičky nakrájíme na jemné plátky a dáme stranou na ozdobu.

  2. Uvaříme doměkka, necháme trochu zchladnout a rozmixujeme.

  3. Na závěr zjemníme smetanou, dochutíme solí, pepřem a na talíři ozdobíme petrželkou a jemnými plátky ředkviček. Servírujeme s krutonky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!