Bramborovo-kuřecí špízy z horkovzdušné fritézy

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 středně velké brambory
200 g kuřecích stehenních řízků
sůl, pepř
Na marinádu:
1 lžíce oleje - nejlépe olivový, ale není podmínkou
1 lžička sójové omáčky
1 lžička hořčice
1 lžička kečupu
1 lžička sušeného česneku

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve uděláme marinádu. Olej, sójovou omáčku, hořčici, kečup a sušený česnek dobře prošleháme.

  2. Maso nakrájíme na kousky 4x4 cm. Brambory i se slupkou uvaříme do poloměkka, vychladíme je a i se slupkou taktéž nakrájíme na kolečka. Nakrájené maso i brambory dáme do marinády a opatrně je v ní promícháme, abychom nepolámali brambory a necháme je stát aspoň 2 hodiny.

  3. Pak na špízy střídavě napichujeme maso, brambor, dokud máme suroviny. Vložíme je do horkovzdušné fritézy a pečeme na 200 stupňů 2x 7 minut. Po 7 minutách je otočíme. Pokud máme raději tmavší maso, můžeme nechat déle.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!