Bramborovo-kadeřávkový salát s arašídovým dresinkem

Recepty, Saláty

Suroviny

8 menších brambor uvařených ve slupce
200 g kadeřávku
2-3 rajčata
3 lžíce olivového oleje
sůl
fenyklová nať
Dresink:
4 lžíce vody
2 lžíce arašídového másla
1 chilli paprička
2 stroužky česneku
2 lžičky medu
pepř 4 barev

Postup přípravy receptu

  1. Kučeravý kel (kadeřávek) nakrájame na rezance, pridáme olej, soľ a rukami dobre postískame, aby kel skrehol. Necháme postáť, kým urobíme dresing.

  2. Vodu dáme do hrnčeka spolu s arašidovým maslom a na slabom plameni ho necháme rozpustiť. Odstavíme a pridáme med, nadrvenú chilli papričku (ak je čerstvá, potom nadrobno nasekanú), nasekaný cesnak a korenie podľa chuti. Premiešame a vlejeme ku kelu. Dobre premiešame.

  3. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky a opäť premiešame. Ak treba, dosolíme.

  4. Nakoniec vmiešame narezané paradajky, alebo len šalát nimi ozdobíme.

  5. Posypeme sekanou fenyklovou vňaťou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!