Bramborovo-dýňové placičky

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

350 g dýňové dužiny
600 g brambor
1 menší mrkev
1 cibule
česnek dle chuti
2 vejce
1 lžička majoránky
1 čerstvě nasekaná petrželka dle chuti
sůl
pepř mletý
rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev, dýni i brambory nahrubo nastrouháme (pokud chceme, můžeme i najemno). Z brambor vymačkáme přebytečnou tekutinu. Cibuli pokrájíme najemno, česnek prolisujeme nebo nastrouháme, a šetřit s ním nemusíme. Vše vložíme do mísy, přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku, petrželku a dobře promícháme, popřípadě zahustíme strouhankou nebo hladkou moukou.

  2. Z těsta tvoříme placičky, které smažíme na oleji z obou stran dozlatova. Necháme na ubrousku okapat. Podáváme s tatarkou nebo jiným chutným studeným dipem a výborné jsou i jako příloha k minutkám.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!