Bramborové tulipány

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

4 středně velké špičaté brambory
100 g másla
větvička čerstvého rozmarýnu (nebo lžíce sušeného)
1 lžíce sušeného tymiánu
100 g mozzarelly
sůl
pepř
2 lžíce olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupáme a širší konec každé brambory seřízneme tak, aby stála. Pak opatrně rozřežeme asi po centimetru - ale pozor, nedořízněte až do konce, abyste neporušili dno.

  2. Naskládáme brambory do pekáče a do každé rozdělíme kousek másla. Posypeme rozmarýnem a tymiánem, osolíme a opepříme a zasypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme asi 30-40 minut asi na 150 st. - dokud špičky nezezlátnou. Pak pokapeme olivovým olejem.

  3. Můžeme je mít jako efektní přílohu - nebo jen tak - s mlékem, kefírem....


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!