Bramborové taštičky s brynzou a opečenou anglickou slaninou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

500 g uvařených brambor
sůl
1 vejce
asi 250 g polohrubé mouky
asi 200 g anglické slaniny
1 kysaná smetana
Brynzová náplň:
asi 300 g brynzy
nasekaná petrželka
trocha vařených nastrouhaných brambor

Postup přípravy receptu

  1. Brynzu smícháme s nasekanou petrželkou a trochou vařených nastrouhaných brambor.

  2. Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, ještě vlahé rozmačkáme nebo na jemno nastrouháme, přidáme sůl, vajíčko a mouku a propracujeme těsto, které vyválíme a tvořítkem vykrájíme kolečka, naplníme brynzovou směsí a utvoříme taštičku. Vaříme v osolené vodě, jakmile taštičky vyplavou, necháme je jen malou chvilku ještě vařit.

  3. Hotové posypeme opečenou nakrájenou slaninou a ozdobíme kysanou smetanou a nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!