Bramborové špecle

Recepty, Přílohy

Suroviny

350 g brambor
(oloupaných, prolisovaných, vařených)
150 g polohrubé mouky
3 vejce
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory smícháme s vejci a solí a přidáme tolik mouky, aby vzniklo husté těstíčko.

  2. Protlačíme ho přes síto na kapání nebo halušky do hrnce s vroucí osolenou vodou a jakmile špecle vyplavou na hladinu, vaříme je asi minutu (těsto vaříme aspoň ve dvou várkách).

  3. Pak je nasypeme do ledové vody a po zchladnutí scedíme.

  4. Před podáváním ohřejeme na pařáčku.

  5. Špecle jsou vhodnou přílohou k dušeným masům, omáčkám, gulášům a nebo jen tak, s nějakým přelivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!