Bramborové šišky s mákem a povidlovou omáčkou

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

5 středně velkých brambor (den předem uvařených)
5 lžic hrubé mouky
5 lžic dětské krupičky
2 vejce
sůl
Omáčka:
1 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
400 ml vody
100 ml smetany na vaření
5-6 lžic povidel
cukr (podle chuti)
kapka rumu
mletá skořice
mletý mák
cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nastrouháme na jemno a se všemi přísadami vypracujeme hladké nelepivé těsto. Uděláme válečky, které rozdělíme na stejné kousky a uválíme šišku. Vhazujeme do vroucí osolené vody. Po vyplavání vaříme cca 2 minuty.

  2. Na omáčku rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme jíšku. Zalijeme vodou se smetanou a vymícháme do hladka.

  3. Vaříme asi 10-15 minut, průběžně zamícháme. Přidáme povidla, cukr a zbytek surovin. Hotovou omáčku dochutíme a podáváme se šiškami, sypané mákem a cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!