Bramborové pyré zapečené s masem a sýrem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1 kg Brambor
400 g hovězího a vepřového masa(mix)
200 g rajského protlaku
cibule
sádlo
maslo
mléko
Maggi
100 g eidamu
sůl
Koření na americké brambory nebo koření na kuře

Postup přípravy receptu

  1. Zo zemiakov, mlieka a masla a soli si spravíme klasické pyré.

  2. Na masti opečieme nakrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso a opekáme. Osolíme, okoreníme, podlejeme pretlakom a dusíme domäkka.

  3. Keď je mäso hotové, zahustíme práškovou zmesou na zapekanie od Maggi napr.zemiaky so syrom alebo kuracie mäso so syrom. Ale každý si môže dať zmes podľa chuti.

  4. Na spodok zapekacej nádoby dáme maslo, rozotrieme, pridáme pyré, zmes mäsa, trocha nastrúhaného syra, znova pyré, mäsovú časť, pyré a nakoniec posypeme syrom.

  5. Pokvapkáme maslom a zapekáme na 180°C asi 1/2 hodinu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!