Bramborové pyré zapečené s masem a sýrem
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 1 kg Brambor
- 400 g hovězího a vepřového masa(mix)
- 200 g rajského protlaku
- cibule
- sádlo
- maslo
- mléko
- Maggi
- 100 g eidamu
- sůl
- Koření na americké brambory nebo koření na kuře
Postup Bramborové pyré zapečené s masem a sýrem
Postup přípravy receptu
-
Zo zemiakov, mlieka a masla a soli si spravíme klasické pyré.
Na masti opečieme nakrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso a opekáme. Osolíme, okoreníme, podlejeme pretlakom a dusíme domäkka.
Keď je mäso hotové, zahustíme práškovou zmesou na zapekanie od Maggi napr.zemiaky so syrom alebo kuracie mäso so syrom. Ale každý si môže dať zmes podľa chuti.
Na spodok zapekacej nádoby dáme maslo, rozotrieme, pridáme pyré, zmes mäsa, trocha nastrúhaného syra, znova pyré, mäsovú časť, pyré a nakoniec posypeme syrom.
Pokvapkáme maslom a zapekáme na 180°C asi 1/2 hodinu.