Bramborové placičky s ricottou a mozarellou, pečené v troubě (nebo na Crisp)

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

500 g vařených brambor
150 g ricotty
100 g mozarelly
1/2 hrnku mraženého hrášku
1/2 hrnku mražené kukuřice
1/2 hrnku jemné krupičky (cca, množství se řídí typem brambor)
1-2 stroužky česneku
sůl (nebo česneková sůl)
1 vejce
vejce + corn flakes na obalení
olej na pečení

Postup přípravy receptu

  1. Vařené oloupané brambory rozmačkáme šťouchadlem. Přidáme ricottu, natrhanou mozarellu a znovu rozšťoucháme. Drobné kousky ve výsledku nejsou na závadu! Přidáme vejce, hrášek, kukuřici a tolik krupičky, aby vzniklo ne příliš tuhé těsto.

  2. Ochutíme česnekem a solí, promícháme a pomocí malé naběračky (třeba zmrzlinové) tvoříme bochánky.

  3. Každý hned ponoříme do rozšlehaného vejce a poté obalíme v podrcených lupíncích a zploštíme. Je to trochu patláma, patláma, ale nepodlehněte pokušení přidávat více krupice, odměnou vám budou krásně jemné a nadýchané placičky!

  4. Plech vysteleme pečícím papírem a ten potřeme olejem. Na něj vyskládáme hotové placičky a pečeme v troubě rozpálené na 200°C dozlatova. V průběhu pečení jednou obrátíme.

  5. K podávání volíme například dresink ze zakysané smetany (stačí ji jen mírně osolit, případně přidat trochu jarní cibulky či pažitky).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!