Bramborové kukuřičky s trojbroky (DlabemeZdrave)

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

350 g kedluben
100 g jablek
100 g salátové okurky
1 hlávkový salát nebo čínské zelí
100 g majonézy nebo bílého jogurtu
trochu cukru
sůl
pepř
šťávu z 1/2 citrónu

Postup přípravy receptu

  1. Brambory si uvaříme nejlépe den předem. Oloupeme a rozšťoucháme. Přidáme žloutky, strouhanku, sůl a pepř. Propracujeme těsto a pomocí lžic tvoříme noky, které dáme na 1-2 hodiny vychladit, aby se zpevnily. Poté je obalíme v bílku a kukuřičné strouhance. Pečeme při 220°C zhruba 35-40 minut.

  2. Brokolici si rozdělíme na růžičky a 15 minut vaříme v páře. Poté rozmačkáme a jakmile je studená, přidáme rozemleté maso, vejce, mouku a nasekanou bazalku. Vytvarujeme si placičky vysoké 1,5-2cm a pečeme při 200°C 25-30 minut.

  3. Žampiony si očistíme, nakrájíme na plátky a orestujeme na oleji. Zalijeme vývarem, opepříme a nakonec opatrně vmícháme smetanu. Rozmixujeme tyčovým mixérem tak, aby se omáčka lehce napěnila a tím i odlehčila.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!