Bramborové krokety s vinnou klobásou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

Těsto:
350 g vařených nastrouhaných brambor
140 - 160 g polohrubé mouky (podle typu brambor)
1 vejce
sůl
1 - 2 stroužky česneku
200 - 220 g vinné klobásy
vajíčko
strouhanka na obalení
olej
Dip:
1 zakysaná smetana
62,5 g Lučina
sůl
pepř
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Do nastrouhaných brambor přidáme vejce, mouku, sůl, česnek a proděláme. Uděláme placičky, do kterých dáme lžičkou kousek klobásy a zabalíme do kuličky.

  2. Ty namočíme do vajíčka, obalíme ve strouhance a smažíme na oleji dozlatova (při smažení může některá kulička prasknout, ale to vůbec nevadí). Dáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.

  3. Podáváme s dipem, na který vyšleháme Lučinu se zakysanou smetanou, osolíme, opepříme a přidáme drobně nakrájenou pažitku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!