Bramborové knedlíky z prášku, restovaného řapíkatého celeru a slaniny
Recepty, PřílohySuroviny
- 1 sáček bramborového těsta v prášku
- 1-2 stonky řapíkatého celeru
- 1 vejce
- sůl
- 180 g Vahalovy slaniny
- hrubá mouka
Postup Bramborové knedlíky z prášku, restovaného řapíkatého celeru a slaniny
Postup přípravy receptu
-
Stonky řapíku pokrájíme nadrobno, slaninu pokrájíme na malé kostičky a orestujeme si ji pěkně dokřupava.
Poté přidáme ke slanině i pokrájené kousky řapíku a orestujeme je také.
Pak přidáme bramborové těsto z pytlíku, jedno vejce a vše dobře promícháme. Podle potřeby přidáme hrubou mouku.
Těsto by mělo mít konzistenci jako klasické bramborové těsto na knedlíky. Uděláme si 4 menší šišky nebo dvě větší šišky.
Knedlíky dáme vařit do vroucí, osolené vody na 20 minut. Podáváme jako přílohu k masu a zelí, nebo samostatně s dozlatova osmaženou cibulkou.