Bramborové knedlíky z prášku, restovaného řapíkatého celeru a slaniny

Recepty, Přílohy

Suroviny

1 sáček bramborového těsta v prášku
1-2 stonky řapíkatého celeru
1 vejce
sůl
180 g Vahalovy slaniny
hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Stonky řapíku pokrájíme nadrobno, slaninu pokrájíme na malé kostičky a orestujeme si ji pěkně dokřupava.

  2. Poté přidáme ke slanině i pokrájené kousky řapíku a orestujeme je také.

  3. Pak přidáme bramborové těsto z pytlíku, jedno vejce a vše dobře promícháme. Podle potřeby přidáme hrubou mouku.

  4. Těsto by mělo mít konzistenci jako klasické bramborové těsto na knedlíky. Uděláme si 4 menší šišky nebo dvě větší šišky.

  5. Knedlíky dáme vařit do vroucí, osolené vody na 20 minut. Podáváme jako přílohu k masu a zelí, nebo samostatně s dozlatova osmaženou cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!