Bramborové knedlíky se sýrem a špenátem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

těsto na bramborové knedlíky podle vašich zvyklostí
nebo:
400 g bramborového těsta v prášku (doporučuji Natur)
čerstvý špenát (nebo mražený sekaný - ne protlak)
sůl
pepř
česnek
cca 100 g sýra eidam ementál dovedu si představit i hermelín
sušená smažená cibulka
sádlo
cibule

Postup přípravy receptu

  1. Bramborové těsto připravte buď podle sebe, případně podle návodu. Čerstvý špenát operte, ponořte na chvíli do vroucí vody a sceďte, pořádně vymačkejte a nasekejte. Pokud máte mražený sekaný, stačí ho v mikrovlnce nechat rozmrazit a na cedníku lžící vymačkat.

  2. Do misky se špenátem přidejte podle chuti třený česnek se solí, pepř, trochu sušené smažené cibulky (nemusí být) a lžičku sádla, aby byl mazlavější a šel tvarovat.

  3. Sýr nakrájejte na kostičky, postupně je v dlaních obalte špenátovou hmotou a tvarujte do kuliček. Každou kuličku pečlivě zabalte do těsta.

  4. Knedlíky povařte asi deset minut ve vroucí osolené vodě. Podáveje s cibulkou, osmaženou na sádle.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!