Bramborové knedlíky plněné špenátem a uzeným

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

Těsto:
500 g brambor
200 g hrubé mouky + -
1 vejce
sůl
Špenát:
1 balení listového mraženého špenátu
1 cibule
1 kl sádla
3 stroužky česneku
200 g uzeného masa
sůl
2 cibule
1 pl sádla

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka.

  2. Vodu slijeme, brambory rozmačkáme a necháme jen chvilku odstát.

  3. Přidáme vejce, hrubou mouku a vypracujeme hladké těsto. Pomoučíme a necháme stát asi půl hodiny pod utěrkou.

  4. Špenát necháme rozmrazit, nakrájíme na jemno.

  5. Cibulku oloupeme, nakrájíme na jemno a restujeme na sádle, přidáme špenát, osolíme a zahříváme, dokud se neodpaří voda, odstavíme.

  6. Uzené maso (já měla uzené kosti, které jsem předem uvařila, obrala maso a to na jemno nakrájela) vmícháme společně s oloupaným a utřeným česnekem do špenátu. Necháme zcela vychladnout.

  7. Těsto ještě propracujeme rukama, případně přidáme mouku, uválíme váleček, který rozkrájíme na stejné dílky. Ty rozdělíme na pomoučený vál a prsty roztáhneme. Na každý kousek dáme špenátovou směs, tu zabalíme do těsta a vytvarujeme knedlík.

  8. Vaříme v osolené vodě, po vyplavání knedlíků na hladinu vaříme 6 minut. Po vytažení každý knedlík omastíme.

  9. Cibule oloupeme, nakrájíme na hrubo a osmažíme na sádle.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!