Bramborové důlky - zapečené se sýrem, slaninou a žampionkama

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1 kg brambor
200 gramů libovolné slaniny
100 gramů šunkového salámu (měla jsem doma zbyteček)
400 gramů žampionů
4 vejce
sůl
pepř
200 gramů strouhaného sýra
kmín
pažitka
máslo na vymazání misky

Postup přípravy receptu

  1. Brambory si očistíme a nakrájíme a uvaříme ve slané vodě s pokrájenou pažitkou a pak si je rozmačkáme.

  2. Slaninu a žampiony pokrájíme na kostičky a orestujeme. (Ćást orestované slaniny si odebereme stranou na posypání na závěr).

  3. Výpek ze slaniny a z hub přidáme k rozmačkaným bramborám. Pak do máslem vymazané zapékací misky nebo na plech uděláme 4 hromádky, do nich si uděláme důlečky a do důlků vklepneme vždy po jednom vejci.

  4. Posypeme opečenou slaninkou a dáme péci na 180°C.

  5. Když bramborové důlky zezlátnou, přidáme trošku do každého na chvíli strouhaný sýr a když se rozpustí, vypneme. Podáváme s kyselou zeleninou apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!