Bramborová tortilla (Španělsko)

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1000 g syrových brambor
2 velké cibule
olivový olej
mletý černý pepř
8 vajec
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Pokud máme nové brambory s tenkou slupkou, nemusíme loupat a nakrájíme je na tenká kolečka.

  2. Cibule oloupeme a nakrájíme na měsíčky.

  3. Ve větší pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli.

  4. Vyjmeme ji a do výpeku vsypeme brambory. Přiklopíme je a na mírném ohni je necháme zvolna péct. Občas je otočime.

  5. Když se brambory začnou rozpadat, vmícháme k nim cibuli. Směs ochutíme solí a pepřem a přesypeme do mísy.

  6. Vejce rozšleháme a promícháme se směsí v míse.

  7. Bramborovou směs rozprostřeme do pánve s trochou oleje.

  8. Když je omeleta ze spodní strany hotová, překlopíme ji na talíř a pak ji opatrně vrátíme do pánve a dopečeme z druhé strany.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!