Bramborová pomazánka s Hermelínem

Recepty, Pomazánky

Suroviny

2 větší uvařené brambory (cca 250 g)
1 Hermelín
2 jarní cibulky
70-80 g šunky nebo uzeného masa
1 lžíce hořčice
3-4 lžíce tatarské omáčky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory a sýr nastrouháme na hrubo. Sýr dáme 1/2 hodiny předem do mrazáku. Cibulku a šunku nakrájíme na drobno.

  2. Smícháme brambory, sýr, hořčici a cibulku. Přidáváme tatarskou omáčku (možno na půl se zakysankou) do požadované konzistence.

  3. Nakonec dosolíme a dopepříme. Pomazánku je před podávaním lépe nechat 1/2 hodiny odležet při pokojové teplotě, aby se sýr rozležel.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!