Bramborová placka s chutí Itálie

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

2 velké moučné brambory
2 lžíce pokrájených sušených rajčat
2 lžíce pokrájených černých oliv (naložených)
sůl
pepř
bazalka (nejlépe čerstvá)
na smažení olej

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubší nudličky. Necháme chvíli stát, potom z nich vymačkáme vodu, kterou zachytíme. Až se usadí škrob, vodu slijeme a škrob přidáme zpátky k bramborám. Osolíme, mírně opepříme, vmícháme olivy, rajčata a na kousky natrhanou bazalku.

  2. Na nepřilnavé pánvi zahřejeme trochu oleje, rozprostřeme na ni bramborovou směs a rukou trochu umačkáme. Na mírném ohni smažíme, dokud nezačnou zlátnout okraje. Potom placku otočíme a dosmažíme i z druhé strany.

  3. Podáváme horké, bez další přílohy (velcí mlsouni si mohou na talíři posypat parmazánem).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!