Bramborová omáčka

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1/2 kg brambor
1 klobása
3 vejce na tvrdo
10 dkg vyloupaných čerstvých fazolí (nemusí být)
1 kyselá okurka
1 cibule
majoránka
libeček
kousek másla
1 dl mléka
1 dl sladké smetany
2 lžíce hladké mouky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve dáme do osolené vody vařit oloupané, na kostky nakrájené brambory. Vaříme skoro do měkka.

  2. Mezitím na másle zesklovatíme na jemno nakrájenou cibuli, zasypeme ji moukou, trošku opražíme a zalijeme mlékem a vývarem z brambor. Pořádně rozmícháme, aby se neutvořily hrudky. Přidáme pokrájenou klobásu, fazole, okurku a necháme vařit asi 10 minut.

  3. Poté přidáme uvařené brambory, majoránku, na zjemnění smetanu a nakonec libeček a posekaná vejce. Už jen vše prohřejeme. Kdo nemá rád v omáčce kyselé okurky, může mírně okyselit kapkou octa.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!