Bramborová buchta se škvarky

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

3-4 ks velkých brambor
2 lžičky cukru krystal
3-5 stroužků česneku podle velikosti palice
1 balení droždí
majoránka
250 ml mléka
1 lžíce mleté papriky sladká
2,5 hrnku mouky hrubé
1 špetka pepře
sádlo dle potřeby + škvarky
sůl podle chuti
1 vejce celé

Postup přípravy receptu

  1. V kastrůlku ohřejeme trošku mléka s cukrem, jen tolik, aby bylo teplé, ne horké. Droždí do něho nadrobíme. Mezitím oloupeme a nastrouháme brambory na menších slzách (lepší je moučnatější druh, ale nemáte-li, nevadí)

  2. Přidáme vejce, sůl, koření, zbytek mléka, zamícháme a pak nasypeme hrubou mouku, přidáme kvásek a česnek, můžeme vmíchat dvě lžíce změklého sádla. Hmota by měla být o něco hustější, než na lívance. Doladit moukou nebo naopak mlékem, brambory pustí různé množství tekutiny.

  3. Vymažeme pekáč sádlem, raději větší, aby nepřetekl. Povrch posypeme škvarky a dáme na teplé místo kynout. Pečeme v předehřáté troubě nejdříve na 190°C, po chvíli snížíme na +- 175°C. Pečeme do zlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!