Bramborák na plech s rychlou kuřecí směsí

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Suroviny na bramborák:
1 kg oloupaných a nastrouhaných brambor
2 i více stroužků česneku
majoránka
mletý pepř
sůl
2 vejce
1 lžíce oleje
1 cibule na drobno
mouka dle potřeby na zaprášení, já použila špaldovou
Na omáčku:
1 střední cibule
600 g kuřecího masa nebo vepřového masa na malé nudličky
2 jablka oloupaná a nakrájená na kostky
1 mrkev na plátky
1 sklenička domácího kečupu
1 lžička semínek dýně
1 lžička semínek sezamu
1 lžíce oleje
sůl
1 stroužek česneku
bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience na bramborák smícháme a důkladně promícháme. Dle potřeby zaprášíme moukou. Stačí tak dvě lžíce. Dáme na pekáč vyložený pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C dozlatova cca 30 minut.

  2. Na rozpálené pánvi a oleji osmažíme cibulku, až zesklovatí. Přidáme nakrájené maso. Hlídáme ho a mícháme. Když je maso zatažené a chytá zlatavou barvu, přidáme mrkev na plátky a jablka na kostičky.

  3. Chvilku opékáme a zalijeme kečupem. Přisypeme semínka. Necháme chvíli zredukovat, dochutíme prolisovaným česnekem, bylinkami a je hotovo. Na porce bramboráku navrstvíme masovou směs.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!