Borůvkový koláč I.

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g polohrubé mouky
100 g krupicového cukru
100 g másla
1 lžička prášku do pečiva
1/8 l mléka
2 vejce
500 g borůvek
Drobenka:
150g polohrubé mouky
80 g másla
80 g krupicového cukru

Postup přípravy receptu

  1. V míse třeme máslo, cukr a žloutky do pěny. Přisypeme mouku promíchanou s práškem do pečiva, přilijeme mléko a nakonec tuhý sníh z bílků.

  2. Na pánvičce rozehřejeme cukr a máslo, přisypeme moukou, mícháme, až se začne vše drolit a necháme vychladnout.

  3. Těsto lehce obracíme a vlijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku, posypeme ovocem a drobenkou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!