Boršč zase trochu jinak

Recepty, Polévky

Suroviny

250 dkg hovězího předního
250 dkg vepřové plece
2 mrkve
1 celer
2 petržele
1/2 menšího hlávkového zelí
1 rajský protlak
1 malá sklenička sterilované červené řepy
1 cibule
2 stroužky česneku
3 bobkové listy
8 kuliček nového koření
sůl
pepř
1 kysaná smetana
2 lžíce másla
Jíška:
máslo
hl.mouka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uvaříme maso s bobkovým listem, novým kořením a solí do měkka. Zeleninu, zelí a cibuli nakrájíme na drobné kostičky a orestujeme na másle dozlatova.

  2. Poté přidáme protlak, mírně orestujeme a zalijeme horkým vývarem. Když je zelenina měkká, přidáme řepu, jíšku, česnek a povaříme. Ochutíme solí a pepřem a přidáme nakrájené maso.

  3. Na talíři zdobíme zakysanou smetanou. Každý strávník si může podle chuti okyselit na talíři kapkou octa


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!