Boršč pro lenochy

Recepty, Polévky

Suroviny

2 cibule
olej na smažení
2 nožky klobásy
2 červené řepy
1/2 balíčku mražené zeleniny pod svíčkovou
200 g mletého masa
100 g zelí syrové nebo kysané
kostka bujónu
2 bobkové listy
pár kuliček pepře
pá kuliček nového koření

Postup přípravy receptu

  1. Osmahneme téměř dozlatova cibuli nakrájenou na kostky, přidáme mleté maso, okořeníme solí a pepřem a za stálého míchání osmahneme. Mělo by zůstat v malých kouscích. Přidáme klobásu.

  2. Řepu oškrábeme a nakrájíme na kostky, přidáme k masu, vsypeme mraženou zeleninu, bujón a zelí. Zalijeme vodou aby nic nečouhalo, přidáme sůl a koření a vaříme v tlakovém hrnci cca 20 minut.

  3. Dle chuti možno zahustit, my podáváme jen se smetanou, zakysanou nebo práškovou do kafe, ta se tam hodí báječně. A čerstvý chlebík.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!