„Boloňské” špagety se sójou (DlabemeZdrave)

Recepty, Těstoviny

Suroviny

300 g špaget (grahamových)
150 g sójového granulátu
500 ml vývaru
100 g celeru
100 g mrkve
2 cibule
3 stroužky česneku
400 g rajčat (krájených, v konzervě)
200 g rajčatového pyré
5 ks nového koření
10 ks černého pepře
2 ks bobkového listu
sůl
pepř
čerstvá bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Sójový granulát zalijeme horkým vývarem a necháme odstát.

  2. Mezitím si orestujeme nadrobno nasekanou cibuli a prolisovaný česnek. Poté přidáme jemné kostičky mrkve a celeru.

  3. Když je zelenina dozlatova orestovaná, přidáme sóju i s vývarem, rajčata a pyré. Promícháme, přidáme koření (zabalené do plátýnka nebo kořenky) a necháme na mírném ohni pod pokličkou 1 hod dusit. Občas zamícháme, aby se nám omáčka nepřichytila.

  4. Poté už jen vyndáme koření, osolíme, opepříme. Uvaříme špagety v osolené vodě a podáváme posypané čerstvě nasekanou bazalkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!