Boloňské špagety

Recepty, Těstoviny

Suroviny

250 g špaget
sůl
1 cibule
3 lžíce oleje
300 g vepřového masa (nebo hovězího masa)
70 g rajského protlaku
stroužek česneku
špetka pepře
lžíce másla
70 g tvrdého sýra

Postup přípravy receptu

  1. Špagety připravíme podle návodu. Na rozpáleném oleji osmahneme cibulku, mladé hovězí nebo libové vepřové maso nakrájíme na tenké plátky a přidáme k cibulce.

  2. Utřeme stroužek česneku a spolu s rajským protlakem přidáme na pánvičku. Znovu dusíme do měkka. Podléváme vývarem nebo vodou.

  3. Uvařené špagety promícháme se syrovým máslem a položíme na talíř. Střed talíře vyplníme dušeným masem. Špagety posypeme strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!