„Boloňská“ omáčka ze sojového granulátu

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1/2 balení sojového granulátu
vývar (stačí z kostky, případně voda a sušené bylinky – libeček, celerová nať, petrželka)
2 cibule
3 stroužky česneku
1 konzerva sterilovaných rajčat (450 g)
130 g rajského protlaku
1 lžička sušené bazalky
1 lžička sušeného oregana
olej
sůl
pepř
cukr
čerstvá bazalka na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Sojový granulát nasypeme do 1,5 litru vývaru nebo vody s přídavkem soli a sušených bylinek. Za občasného promíchání 10 minut povaříme, poté scedíme a lehce vymačkáme.

  2. Mezitím si orestujeme nadrobno nasekanou cibuli, v polovině restování přidáme tenké plátky česneku.

  3. Přidáme sojový granulát, sterilovaná rajčata a protlak. Osolíme, přidáme bazalku a oregano, je-li základ příliš hustý, naředíme trochou vody a na mírném plameni asi 15 minut povaříme. Podle potřeby můžeme trochu dosladit.

  4. Na závěr dochutíme solí, čerstvě namletým pepřem a čerstvou bazalkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!