Boloňská omáčka s mrkví

Recepty, Těstoviny

Suroviny

500 g mletého hovězího masa
2 lžíce olivového oleje
1 velká cibule
2 velké mrkve
6 rajčat
400 g loupaných rajčat v plechovce
oregano
bazalka
sůl
pepř
3 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku nakrájíme na jemno, mrkve a rajčata na kousky. Na hluboké pánvi rozpálíme olej, vhodíme cibuli a mrkev a restujeme do zezlátnutí cibule. Přidáme maso a restujeme, až se zatáhne. Osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, oregano a bazalku a promícháme.

  2. Přidáme plechovku rajčat i pokrájená rajčata a dusíme cca 20 min. Podáváme k těstovinám, posypané sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!