Bochníková večeře

Recepty, Ostatní

Suroviny

1 malý bochníček chleba
4 stroužky česneku
2 vejce
2 tavené sýry
tvrdý sýr
slanina nebo salám
čerstvá paprika
rajčata
cibule
petrželová nať (pažitka nebo bazalka atd.)
máslo
2 česneky na potření hotového bochníku před pečením
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Chlebík rozkrojte na 1 cm plátky tak, abyste ale chlebík neprořízli úplně! Musí být dnem spojený.

  2. Vejce rozšlehejte s tavenými sýry a potřete, nebo nalijte mezi každý plátek až dolů (nebude u spodu suchý). Můžete třeba i pokapat mezi plátky rozpuštěným máslem. Potom vkládejte mezi jednotlivé plátky suroviny dle Vaší fantazie. Je vhodné vše najemno, nebo na plátečky nakrájet, jde to lépe vkládat. Sýr můžete dávat plátky, já jsem měla nastrouhaný a do něj jsem zamíchala 4 stroužky česneku. Použila jsem suroviny, co dům dal. Doporučuji rajčata, která se vsáknou pěkně do chleba. Čím více se Vám tam vleze, tím lépe. Postupně se chleba začne kroutit, ale to nevadí:-)

  3. Chleba ještě potřete nakonec máslem se zbývajícími 2 stroužky česneku a zabalte řádně do alobalu. Pečte 30 min. na 200st., potom odkryté 15 min (můžeme nyní posypat sýrem). Bochníček musí být křupavý.

  4. Po upečení zasedneme ke společné večeři a pokud se nám nepodaří krásně nařezat na plátky - nevadí, utrhneme si každý svůj kus bochníku. Já krájela nejdříve šikmým řezem – nic moc, a když jsem přišla na to, že je lepší bochník na polovinu a potom přes plátky krásně nařezat (obr.3) – nebylo už co.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!