Bochník se sýrem a cibulí
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 1 hrnek teplé vody
- 1 PL sušeného polotučného mléka
- 1 KL soli
- 1 KL cukru
- 1 PL slunečnicového oleje
- 1/2 KL sušeného tymiánu
- 1/2 KL sušeného oregana
- 1/4 KL cayenského pepře
- 3/4 hrnku hladké mouky
- 1 KL sušeného droždí
- 1 malou cibuli
- 125 g sýru Čedar
- trochu mléka
Postup Bochník se sýrem a cibulí
Postup přípravy receptu
-
Vodu, mléko, koření, mouku a droždí dáme do pekárny na program TĚSTO.
Cibuli nakrájíme najemno a Čedar nastrouháme nahrubo. Chvilku před dokončením míchání, cibuli a 100g sýru přidáme do pekárny.
Po ukončení programu těsto vyklopíme na pomoučenou plochu, krátce prohněteme a rozdělíme na 8 stejných dílů. vZ dílů vyválíme koule a sedm jich rozmístíme dokola v kulaté dorové formě. Sedmou dáme do středu. Přikryjeme a necháme 45 minut kynout.
Pak potřeme mlékem a posypeme zbytkem Čedaru.
Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 25 - 30 minut.