Bochník se sýrem a cibulí

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

1 hrnek teplé vody
1 PL sušeného polotučného mléka
1 KL soli
1 KL cukru
1 PL slunečnicového oleje
1/2 KL sušeného tymiánu
1/2 KL sušeného oregana
1/4 KL cayenského pepře
3/4 hrnku hladké mouky
1 KL sušeného droždí
1 malou cibuli
125 g sýru Čedar
trochu mléka

Postup přípravy receptu

  1. Vodu, mléko, koření, mouku a droždí dáme do pekárny na program TĚSTO.

  2. Cibuli nakrájíme najemno a Čedar nastrouháme nahrubo. Chvilku před dokončením míchání, cibuli a 100g sýru přidáme do pekárny.

  3. Po ukončení programu těsto vyklopíme na pomoučenou plochu, krátce prohněteme a rozdělíme na 8 stejných dílů. vZ dílů vyválíme koule a sedm jich rozmístíme dokola v kulaté dorové formě. Sedmou dáme do středu. Přikryjeme a necháme 45 minut kynout.

  4. Pak potřeme mlékem a posypeme zbytkem Čedaru.

  5. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 25 - 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!