Blesk pro Jiříka
Recepty, DortySuroviny
- Korpus:
- 20 dkg polohrubé mouky
- 20 dkg moučkového cukru
- 6 vajec
- Krém:
- 2 puding
- 1/2 l mléka
- cukr
- kakao
- Marcipán:
- sušené mléko
- sladké kondenzované mléko
- moučkový cukr
- aroma sladká mandle
- voda
- olej
- potravinářské barvivo
Postup Blesk pro Jiříka
Postup přípravy receptu
-
Korpus: 6 žloutků a 20 dkg cukru ušleháme do pěny, pomalu vmícháme 20 dkg polohrubé mouky a sníh ze 6 bílků.
Krém: 2x puding a půl litru mléka.
Po vychladnutí přidat cukr dle chuti a může být i kakao.Marcipán: Sušené mléko, sladké kondenzované mléko, moučkový cukr, aroma, lžíce vody a pár kapek oleje. Sušené mléko a moučkový cukr prosít, přidat kondenzované mléko sladké a aroma sladká mandle dle chuti+voda a olej.
Potom se může marcipán barvit potravinářským barvivem.