Blendované čokoládové košíčky

Recepty, Zdobení

Suroviny

falešný marcipán
potahovací hmota
barveno kakaem do různých odstínů
lze samozřejmě použít i potravinářská barviva

Postup přípravy receptu

  1. zjednodušená šperkařská technika BLENDOVÁNÍ: obr.1 - z tmavé hmoty uděláme tenký váleček, jako šňůrku a obalíme jej ve světlé hmotě, silné cca 2-3mmm.

  2. obr.2 - vzniklý váleček obalíme ve světle hnědé hmotě silné cca 2-3mm.

  3. obr.3 - nakrájíme cca 3-4mm široké kroužky, hranolky, oválky - jak to vyjde.

  4. obr.4 - můžeme rukou dotvarovat do tvaru kostičky, aby do sebe lépe zapadalo, ale můžeme nechat i šišaté a případné vzniklé mezery při rozválení doplnit kuličkou hmoty v barvě dle fantazie.

  5. obr.5 - přes pečicí papír vyválíme do tenké vrstvy, jednotlivé válečky se spolu spojí a podle tahu válečku se tvary deformuji a protahují a prolínají, každý je originál.

  6. obr.6 - hotový kousek, tenké v tomto případě cca 2mm.

  7. obr.7 - růžička z blendované hmoty


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!